Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Balletgroep van Netty van der Valk. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Van deze persoon is geen enkele bijdrage aan een theater- of dansproductie geregistreerd op de TheaterEncyclopedieOm dit te verbeteren, vult u op de betreffende pagina('s) over theater- of dansproducties de bijdragen van deze persoon aan..


Informatie

Onder deze naam organiseerde de choreograaf en pedagoog Netty van der Valk vanaf 1949 de voorstellingen van het beroepsopleiding dans, verbonden aan de school die zijn in 1934 had opgericht in Rotterdam en die eerder onder de naam Dansgroep Netty van der Valk werden gepresenteerd.

In 1953 werd een Stichting met de naam Rotterdams Ballet Ensemble opgericht als voortzetting van de activiteiten onder deze naam.

Bronnen