Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Header-achtergronden-verhalen-curiosa 1400x400.png

Curiosa uit de Theatercollectie

In het kader van de collegereeks Allemaal Theater! van de opleiding Theaterwetenschap (Universiteit van Amsterdam) is een groep studenten in oktober 2020 aan de slag gegaan met bijzondere voorwerpen uit de Theatercollectie.

Binnen de collectie zijn veel objecten te vinden die vallen binnen de categorie 'curiosa, sieraden en rekwisieten'. Van veel objecten is echter de context waarbinnen deze voorwerpen een rol hebben gespeeld, niet bekend. De studenten Theaterwetenschap hebben een aantal van deze objecten uitgekozen om deze te contextualiseren. De resultaten van deze onderzoeken vindt u via de onderstaande pagina's.

De op deze pagina gebruikte afbeeldingen zijn bewerkingen van bestaande afbeeldingen in de TheaterEncyclopedie. Klik hieronder voor meer informatie.

Bronvermelding

Header afbeelding; bewerking van bestand Cocktailservetten met moppen van Max Tailleur.png; Bestand:Koffer 9.jpg; Bestand:Koffer van Louis Bouwmeester.jpg; Bestand:Poster Herman Brood aan Ramses Shaffy.png; Bestand:Willy 1.jpg; Bestand:Verkoold hout 1.jpg

Edit deze pagina