Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
   Rolverdeling en uitvoerenden

   NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

   Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


     Informatie

     De Huwelijksmakelaar schets in één bedrijf van August Defresne maakt onderdeel uit van een Internationaal Cabaretprogramma gepresenteerd door Max van Gelder met Marijke van Tooren (Hollandsche liedjes), Alan Shines (English Acrobatic Dancer), Geo Tristal (le Célèbre Chansonnier), Os Walter Gers (De Braziliaanse vechtersbazen), Olga Augustova Faster (Duitsche Cabaret-Revuester / Cechoslowaaksche liederen), Marjorie Daw (Amerikaansche danseres), Tholen en van Lier (Internationale Chansonniers: Herman Tholen en Albert van Lier), Attic (Fantaisiste Humoriste au Piano) en tenslotte de éénacter: Voetbal en liefde van Horatio.
     Producent: Toneelgezelschap Max van Gelder
     Seizoen: 1927/1928

     Rolverdeling

     Cor Hermus: De Huwelijksmakelaar
     Corry Vonk : De typiste
     Piet Urban: de knecht
     Charlotte Köhler: Mary Plascher / Miss de Werkster / Amalia Dropwater / Piekie, dienstmeisje / Kitty.

     Bronnen