Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Jordaanschets in drie bedrijven met zang en dans
De Ratten van Amsterdam gevangen door den Telepaath Jacques Romijn, de Hollandsche Rubini
De Heer Romijn overtreft alles wat tot nu toe op telepatisch gebied te zien is geweest, experimenten al of niet geblinddoekt, experimenten met de wichelroede, massa en individuele suggestie.
De Heer Romijn is bereid vooraf een proef af te leggen voor H.H. Burgemeesters, Politie-Autoriteiten, Dagblad-redacteuren enz.
De Heer Romijn geeft tijdens de voorstelling een gratis seance in het publiek.
De directie looft 1000 gulden uit aan iedereen, die den Heer Romijn een opdracht -desnoods een geheime opdracht- kan laten doen, die deze niet ten uitvoer kan brengen.

Verhaal

(1) Om de erfenis
(2) De dood van Keetje (Kermisklanten)
(3) De Ratten in de val

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:


  • Muzikale leiding: G. Lebon    Rolverdeling en uitvoerenden

    NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


        Bronnen