Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gebaseerd opDer fidele Bauer - Leo Fall

Der fidele Bauer is een Duitstalige operette met een voorspel en twee bedrijven van Leo Fall op een libretto van Victor Léon.

Wereldpremière: 27 juli 190, Hoftheater Mannheim, Mannheim.

Context

 • Mede uitgebracht onder de naam Weensch-Hollandsch Operette Gezelschap
 • Het Rooms-Katholieke blad "De Maasbode" heeft al enige keren aanstoot genomen aan passages in de operette-opvoeringen van het Arena Theater, Rotterdam en hiervan de directie op de hoogte gesteld. In enkele gevallen zijn vervolgens wijzigingen aangebracht in de tekst. Na het zien van De fideele boer heeft het blad besloten deze voorstelling de komende weken niet op te nemen in de Kunstagenda en het dringend advies te geven aan de lezers deze voorstelling niet te bezoeken. [1]

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
  Rolverdeling en uitvoerenden

  NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

  Octave van Aerschot (Burgemeester Lindoberer)
  Ly ten Berken (Jonkvrouw van Gronow)
  Johan Boskamp (Professor Schneidelroither)
  Pola Cortez (Dochter van Professor Schneidelroither}
  Tibor Egressy (Stephan)
  Rob Milton (Veldwachter Zopf)    Bronnen

    Noten