Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Tragödie des Bauernkrieges in 5 Akten met einem Vorspiel.
Meer dan 100 medewerkenden. Om technische reden zijn slechts twee voorstellingen in Nederland mogelijk (te 's-Gravenhage en in Utrecht).
De Städtische Bühne Bochem zal het groote eigen decor meebrengen.
Wegens zijn hoge leeftijd (Gerhard Hauptmann wordt in november 79 jaar) kon de auteur voor deze voorstelling van zijn werk in Nederland niet naar Den Haag komen.
"De voorstelling werd o.m. bijgewoond door den Rijkscommissaris dr. Seys Inquart en Mevrouw Seys Inquart, generaal-majoor Schwabedissen, chef van den staf van den bevelhebber der weermacht, den commissaris-generaal voor bijzondere aangelegenheden en Mevrouw Schmidt, den commissaris-generaal voor Financiën en Economsiche Zaken en Mevrouw Fischböck, den generaal-majoor der Politie Schumann en Mevrouw Schumann en vele andere autoriteiten."


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:


  • Regie: Prof. dr. Saladin Schmitt
  • Regie: Georg PeschekRolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


      Bronnen