Help:Het bewerken van pagina's

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar het help-overzicht.

Het bewerken van een tekst

  • Klik op de knop 'Edit'. Hiermee wordt het bewerkingsscherm van de pagina geopend. U komt automatisch terecht op het tabblad 'Wikitekst'.
  • N.B. Veel pagina's, bijvoorbeeld die van personen beginnen bovenaan met een aantal velden met de basisgegevens. Als u naar beneden scrollt volgt het kopje 'informatie' of het kopje 'biografie' in een tekstveld. Zowel de tekst in de velden bovenaan als de informatie in het tekstveld kunt u aanpassen. Een uitzondering daarop zijn de basisgegevens in de velden van voorstellingen, de gegevens daarvan zijn afkomstig uit de Productiedatabase en kunnen niet aangepast worden. De gegevens in het tekstveld van voorstellingen kunnen wel aangepast worden.
  • Zet direct onder het kopje 'informatie' of 'biografie' de tekst over uw gezelschap/theater/producent/persoon.
  • Het is belangrijk, om 'Interne links' aan te brengen als dat kan. Interne links zijn koppelingen naar andere pagina's in de Theaterencyclopedie. U maakt ze aan door het aanbrengen van dubbele vierkante haken: [[Pierre Bokma]] bijvoorbeeld linkt naar de pagina van Pierre Bokma. U kunt hiervoor ook gebruik maken van het schakelicoontje in de bovenste werkbalk (3e van links). In het scherm dat verschijnt, kunt u in de bovenste regel zoeken naar een pagina waarnaar u wilt doorlinken. In de onderste regel schrijft u de tekst die u wilt laten zien.
  • Boven het tekstveld ziet u een werkbalk met tekens waarmee u de tekst kunt opmaken. U kunt bijvoorbeeld tekst selecteren, en die vet maken door op V te klikken, of cursief door op C te klikken.
  • Klikt u in de werkbalk op 'Hulp', dan vindt u meer informatie over het opmaken van tekst, en het maken van koppelingen, kopjes en lijsten in de tekst.
  • Klik tenslotte op 'Pagina Opslaan' (onderaan de pagina) om uw tekst op te slaan.
  • Controleer of alles er goed opstaat. Wilt u nog dingen aanpassen of corrigeren klink dan gewoon weer op Edit.

Uitlegvideo over de basisopmaak van teksten


Uitlegvideo over het aanmaken van linkjes in teksten