Help:Introductie

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Theaterencyclopedie is het platform voor theaterliefhebbers en professionals waar zij feiten en achtergrondinformatie over het Nederlands theater van vroeger en nu kunnen vinden. De website biedt informatie over voorstellingen, personen, locaties, producenten, en meer. De ruggengraat van de encyclopedie is de databank van Theater Instituut Nederland, waarin gegevens van alle premières van professionele theater- en dansvoorstellingen in Nederland verzameld worden. Deze basisgegevens worden een keer per dag geautomatiseerd aan de Theaterencyclopedie doorgegeven.

De Theaterencyclopedie is opgezet volgens het Wikipedia-principe. Dit houdt in dat iedereen de mogelijkheid heeft om zelf informatie, beeld- en geluidsmateriaal toe te voegen en/of te bewerken. Iedereen is vrij om een account aan te maken op de Theaterencyclopedie; de website stelt geen toegangseisen. Het belangrijkste doel is om de gegevens te verrijken en zo een schat aan informatie aan te kunnen bieden aan theaterliefhebbers. De redactie heeft als taak de kwaliteit te waarborgen en gebruikers te helpen.

Via het onderstaande overzicht vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over de Theaterencyclopedie en het bijdragen eraan. Een complete handleiding vind u hier.

Mochten de vragen en antwoorden u niet verder helpen, neem dan contact op met de redactie.


Uitlegvideo's

Ziet u de uitleg liever aan de hand van een voorbeeld? Bekijk dan de pagina met uitlegvideo's, waarin verschillende van de onderstaande vragen ook in videovorm worden beantwoord.

Het aanmaken van een account

Om mee te schrijven aan de Theaterencyclopedie, is het nodig om een (gratis) account aan te maken. Op deze pagina vindt u informatie over:

Het aanmaken en bewerken van pagina's

Invulinstructies formulieren

Terminologie, conventies voor het invullen van formulieren etc. voor Productiepagina's:

Over de Theaterencyclopedie

Het toevoegen van media