Help:Rechten

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar het help-overzicht.

Licenties

Teksten die op de Theaterencyclopedie staan vallen onder een CC BY_SA licentie. Daarmee kunnen de teksten door iedereen gebruikt en aangepast worden, mits de bron wordt vermeld. (Meer informatie, zie Creative Commons licentie CC BY_SA). Dit geldt niet voor de afbeeldingen, deze zijn auteursrechtelijk beschermd.

De data op de Theaterencyclopedie vallen onder de CC0 licentie. Meer informatie, zie: Creative Commons licentie CC0). Mocht U interesse hebben om een groot deel van de data te gebruiken neem dan contact met de redactie Theaterencyclopedie op hoe dat het gemakkelijkste kan.

Afbeeldingen op de Theaterencyclopedie

Veel van de afbeeldingen op de Theaterencyclopedie zijn niet zomaar te gebruiken en hebben te maken met auteursrechten. Door op een afbeelding te klikken, en vervolgens verder te klikken op auteursgegevens bekijken (linksonder op de webpagina), komt u terecht op de bestandspagina van de afbeelding. Onder het kopje Licentie vindt u vervolgens hoe de rechten zijn geregeld voor de betreffende afbeelding. Er kan bijvoorbeeld zijn afgesproken dat de afbeelding alleen mag worden gebruikt door de Theaterencyclopedie, of dat de afbeelding rechtenvrij is en dus door iedereen mag worden gebruikt.

Veel afbeeldingen op de Theaterencyclopedie zijn afkomstig uit collectie van Collectie TIN. Theater Instituut Nederland (TIN) was tussen 1925 en 2013 het sectorinstituut en theatergeheugen van Nederland met een collectie van meer dan een miljoen objecten, vanaf de zeventiende eeuw. Deze Collectie TIN wordt vanaf 2013 beheerd door Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Het TIN bezit een brede, omvangrijke collectie fotografisch materiaal.

Voor de afbeeldingen uit TIN Collectie, zoals foto's, affiches, tekeningen en maquettes, heeft de rechthebbende aan TIN een beperkte licentie gegeven voor het gebruik op deze website. Elke andere vorm van gebruik, verveelvoudiging of verspreiding is uitdrukkelijk verboden en als misdrijf strafbaar.

Zelf afbeeldingen toevoegen

Indien u zelf een afbeelding op de Theaterencyclopedie wilt plaatsen, moet u zeker weten of dit plaatje auteursrechtenvrij is, of dat deze onder Creative Commons valt, of dat toestemming is gegeven voor plaatsing op de Theaterencyclopedie. Vermeld ten allen tijde de fotograaf (voor zover te achterhalen). Zie verder de hulppagina voor het toevoegen van media