Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png
NaamHenk Scholten
Volledige naamHendrik Cornelis Scholten
Geboortedatum5 mei 1953
Geboorteplaats Bergen
BeroepDramaturg, Theaterdirecteur, Directeur
DisciplineToneel

Henk Scholten (dramaturg/directeur) (1953) werkte enkele jaren bij de Groningse theatergroep Genesius. Hij werkte vervolgens als theaterjournalist van het Nieuwsblad van het Noorden, directeur van het Zuidlandtheater, Terneuzen, directeur van het Fonds voor de Podiumkunsten en directeur van de Stadsschouwburg, Utrecht. Vanaf 2007 was hij directeur van Theater Instituut Nederland. In 2012 werd hij directeur van het Lucent Danstheater / Dr. Anton Philipszaal, 's-Gravenhage in Den Haag en Het Zuiderstrandtheater, Den Haag in Scheveningen. Op 20 januari 2020 nam Scholten afscheid van dit theater om met pensioen te gaan. Bij die gelegenheid kreeg hij de Haagse Stadspenning. Scholten is opgevolgd door Jan Zoet.

Henk Scholten is de broer van acteur Kees Scholten en de vader van Wunderbaum-actrice Marleen Scholten.


Henk Scholten heeft bijgedragen aan 7 productie(s).

Henk Scholten heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Henk Scholten heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.


Bronnen