Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gebaseerd opDie lustige Witwe - Franz Lehár

Het vrolijke weeuwtje = Die lustige Witwe is een Weense operette in drie bedrijven van Franz Lehár op een libretto van Viktor Léon en Leo Stein naar het blijspel L'attaché d'ambassade van Henri Meilhac

Wereldpremière: 30 december 1902, Theater an der Wien, Wenen

Context

Deze productie van de N.V. Nederlandsche Opera en Operette is in première gegaan onder de titel Het jolige weeuwtje op 4 december 1909 met reprises op 15 november 1910 en 14 november 1911 en wordt nu (in april 1913) onder een licht gewijzigde Nederlandse titel gespeeld.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
   Rolverdeling en uitvoerenden

   NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

   Baron Mirko Zeta: August Kiehl
   Graaf Danilo Danilowitsch: Maurits Vigeveno
   Hanna Glawari: Antoinette Sohns
   Njegus: Piet Köhler
   A. Alexanders     Bronnen