Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Kees de Jongen, dé rockopera! is een muziektheaterwerk van Ferry Heijne op een libretto van Harry Geelen gebaseerd op het gelijknamige boek van Theo Thijssen.

Context

Deze voorstelling ontving in 2012 De Zilveren Krekel.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
  Rolverdeling en uitvoerenden

  NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.


   Muzikale uitvoering: Mathijs Houwink, Wim ter Weele, Ferry Heijne, Jan Heijne en Han Hulscher

   Frank Groothof, Kiki Heessels


   Over de voorstelling

   Kees de Jongen is het ontroerende verhaal van een 12 jarige jongen die, tegen de verdrukking in, in zichzelf blijft geloven. Een muziektheater voorstelling, gebaseerd op het beroemde boek van Theo Thijssens Kees de Jongen.

   'Vele mensen schijnen Kees Bakels niet eens te hebben gekend en dat is eigenlijk niet goed te begrijpen. Is hij niet zowat de belangrijkste jongen geweest, die er ooit heeft bestaan?’

   Kees zit in de laatste klas van de lagere school. Zijn ouders hebben een schoenenwinkel maar de zaak loopt niet goed en zijn vader wordt ziek. Als deze uiteindelijk sterft wordt de winkel verkocht en besluit Kees zijn school te verlaten en een baantje te zoeken om zijn moeder te helpen.

   Dit is het verhaal, van een jongen die de uitdagingen van het leven in het armoedige Nederland van voor de 2e Wereldoorlog met fantasie, gedrevenheid en veerkracht het hoofd biedt.

   Kees de Jongen is genomineerd voor De Gouden Krekel 2012.

   Trailer

   Bron: YouTube

   Bronnen