Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gebaseerd opLe chalet - Adolphe Adam

Le chalet is een opéra comique in één bedrijf van Adolphe Adam op een Frans libretto van Eugène Scribe en Mélesville naar het singspiel Jery und Bätely van Goethe. De partituur van de componist hergebruikt materiaal uit de Prix de Rome cantate Ariane a Naxos (1825).

Wereldpremière: 25 september 1834 Opéra-Comique, Salle de la Bourse, Parijs.

Context

De uitvoering van deze voorstelling werd uitgevoerd op één avond in combinatie met Lucie de Lammermoor van Gaetano Donizetti op een libretto van Salvatore Cammarano.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
    Rolverdeling en uitvoerenden

    NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.        Bronnen