Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Geenaffichegevonden.png

TitelLe maitre de chapelle
ProducentThéâtre Français o.l.v. Ch. Hüner
DisciplineMuziektheater
OnderwerpOpéra comique
Premièredatum11 maart 1851
Seizoen1850/1851
LocatieThéâtre Français, Amsterdam
OpmerkingenPremièredatum (en -zaal) is overgenomen uit het programma, er is niet vastgesteld of dit de daadwerkelijke premièredatum is. Représentation extraordinaire au bénéfice de Mr. Lavergne, ex-directeur du Vaudeville Français d'Amsterdam.
ProductierecordCatalogus Theatercollectie
Gebaseerd opLe maitre de chapelle - Ferdinando Paër

Le maitre de chapelle is een komische opera in twee bedrijven van Ferdinando Paër op een Frans libretto van Sophie Gay, gebaseerd op Le Souper Unexpected, ou Le Chanoine de Milan van Alexandre Duval.

Context

Bij de uitvoering van deze voorstelling werd vermeld: Représentation extraordinaire au bénéfice de Mr. Lavergne, ex-directeur du Vaudeville Français d'Amsterdam.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
   Rolverdeling en uitvoerenden

   NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


     Bronnen