Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Lena Kley

Helena Wilhelmina Antoinette van Ollefen - Onze Tooneelspelers (1899) (1).jpg

NaamLena Kley
Volledige naamHelena Wilhelmina Antoinette van Ollefen-Kley
Geboortedatum18 januari 1866
Geboorteplaats Rotterdam
Overlijdensdatum13 maart 1947
Overlijdensplaats Amsterdam
BeroepActeur
DisciplineToneel
Externe databases:
IMDb

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Lena Kley. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Lena Kley heeft bijgedragen aan 292 productie(s).

Lena Kley heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Lena Kley heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Lena Kley (1986-1947) was een Nederlandse actrice. Door haar huwelijk met Daan van Ollefen van 1885 tot 1907 trad zij ook op onder de naam Lena van Ollefen-Kley. Zij was een dochter van de actrice Wilhelmina Kley en souffleur/acteur/dichter Hendrik van Ollefen. Zij debuteerde in 1881 bij het gezelschap van Willem van Zuylen sr. als Suzanne in "Een wereld waarin men zich verveelt" van Édouard Pailleron en stond ruim zestig jaar op de planken.

Haar 25-jarig jubileum vierde zij op 23 januari 1907 als Toni Leitenberger in "Boezemvrienden" van Ludwig Fulda. Ook haar kinderen Daan jr. en Minny van Ollefen traden in de voetsporen van hun ouders.

Zie ook de stamboom van deze theaterfamilie om meer inzichten te krijgen in andere familieleden.


Bronnen