Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Plan X 3 transformatieschets.
Deze voorstelling is niet avondvullend en wordt gespeeld in het kader van een specialiteitenprogramma met eveneens een filmvertoning.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
   Rolverdeling en uitvoerenden

   NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.

   Jacques Sluyters jr. speelt zes verschillende rollen
   Mary Beekman
   Voorts in het specialiteitenprogramma:
   Cateau Köhler-Hoogstraten en Wes van Eunen in hun oerkomisch repertoire
   Les 2 Joliné's instrumentalisten: originele Italiaansche straatscène
   Morini chanteur-bariton


     Bronnen

     De Chicago Bioscoop annonceert Plan X 3, oorspronkelijke transformatie-schets door Henri Stroethoff. Als aanbeveling wordt onder andere vermeld: Groot succes Panopticum- en Rozentheater te Amsterdam.
     Wanneer men nu weet dat in het "R.K. Weekblad Tooneel en Bioscoop" het bezoek aan genoemd Rozentheater ten oorzake van de daar gedebiteerde schunnigheden en dubbelzinnigheden niet eens maar herhaaldelijk sterk o n t r a d e n wordt, dan begrijpt iedereen wat hij van bovenstaande aanbeveling (?) te denken heeft. Verder daarbij nog "eene gunstige beoordeling van de Pers". Welke die Pers is wordt niet vermeld. Is die vermelding misschien minder gewenscht? In ieder geval zij hiertegenover aangehaald het oordeel van Tooneel en Bioscoop hetwelk Plan X 3 een a f k e u r e ns w a a r d i g stuk noemt, onzes inziens terecht. ".... hangt het ding aan elkaar van eene ongeoorloofde liefdegeschiedenis eener gehuwde vrouw, chantage, diefstal en moord op de ontrouwe echtgenoote door den bedrogen en bestolen echtgenoot en zelfmoord van deze laatste.
     De Commissie voor T en B van VOOR EER EN DEUGD