Shaffy Theater: De verhalen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Verhalen over het Shaffy Theater

Het standaard-affiche van het Shaffy Theater, naar ontwerp van Gielijn Escher. In de ster werd de titel van de voorstelling gedrukt. Collectie TIN.

Ter gelegenheid van het tachtigste geboortejaar van Ramses Shaffy en het feit dat het Shaffy Theater 45 jaar geleden zijn deuren opende, organiseerde Felix Meritis het Shaffy Weekend op 8 en 9 november 2013. Over de geschiedenis van het Shaffy Theater werden herinneringen aan het Shaffy Theater verzameld en gepubliceerd op de website van Felix Meritis.

De herinneringen zijn geschreven door auteurs die het Shaffy Theater (1968-1988) persoonlijk hebben meegemaakt. Hun verhalen geven een goede indruk van het veelzijdige "theater waar alles kan" in die jaren. De meeste verhalen zijn ook op de Theaterencyclopedie te lezen.

Lees hier meer over de herinneringen van:

N.B. De redactie heeft ondanks herhaalde pogingen Leonard Frank en Charlot Wissing niet kunnen bereiken om toestemming te vragen. Indien zijn het niet eens zijn met publicatie op de Theaterencyclopedie, graag reactie naar redactie Theaterencyclopedie.

Bron

Luchtfoto van de Keizersgracht in Amsterdam met in het midden het Shaffy Theater (het grote pand met zuilen en tympaan). Foto: Bob van Dantzig. Collectie TIN.