Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Steve Austen begon zijn loopbaan in het theater als roadmanager van Ramses Shaffy. Omdat hij een vaste plek zocht voor diens optredens, huurde hij één zaaltje in het gebouw Felix Meritis in Amsterdam. Hij noemde het zaaltje Shaffy theater, naar Ramses Shaffy - als hommage aan zijn inspiratie. In de loop der tijd huurde hij steeds meer zaaltjes, tot hij uiteindelijk alle zalen van het gebouw huurde.

Austen bleef tot 1978 aan het Shaffy Theater verbonden, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een bruisend theater waar veel nieuwe initiatieven een kans kregen. Veel groepen speelden in hun begintijd in een van de zalen van het Shaffy-theater: zoals Neerlands Hoop, Orkater, en Funhouse.

Na een intermezzo als directeur van het Theater Instituut Nederland keerde Austen in 1988 terug naar Felix Meritis en werd er directeur. Sinds 2001 is hij Permanent Fellow van Felix Meritis en betrokken bij grote internationale projecten.


Steve Austen heeft bijgedragen aan 2 productie(s).

Steve Austen heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Steve Austen heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Hank Dussen, dus Uitvoerende Amsterdamse Mimeliga 8 november 1977
Hank Dussen, dus Uitvoerende Amsterdamse Mimeliga 1977/1978 8 november 1977

Foto's uit het Nationaal Archief

Externe Links

Bronnen