Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png
NaamToine van Benthem
Geboortedatum20 april 1953
Geboorteplaats Vlaardingen
BeroepActeur, Cabaretier
Externe databases:
IMDb
VIAF
Toine van Benthem (1953) is een Nederlandse cabaretier en acteur. Hij deed in zijn Utrechtse studententijd al veel aan allerlei theatervormen en kwam in 1982 bij de uit medestudenten bestaande cabaretgroep Purper. Met deze formatie, die sketches, grappen en close harmony brengt, trad hij buiten Nederland ook op in Duitsland, zowel in het theater als op de televisie. Hij schreef met Frank Hilwig in opdracht van de Gemeente Utrecht een toneelstuk ("Als Oranje zwijgt") t.g.v. de herdenking 400 jaar Unie van Utrecht en hield zich nadat hij in 1978 afstudeerde als tandarts enkele jaren intensief bezig met het schrijven van een filmscenario over Franz Kafka.


Toine van Benthem heeft bijgedragen aan 2 productie(s).

Toine van Benthem heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Toine van Benthem heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Purper II Uitvoerende Purper B.V. 1982/1983 24 november 1982
Purper 3 Uitvoerende Purper B.V. 1983/1984 26 maart 1984

Bronnen